SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Sju öar på en minut

Har du ännu inte varit på Kanarieöarna?
Kanarieöarna består av sju öar i Atlanten där solen lyser året om. Medeltemperaturen är mild: på vintern ligger den på 19 grader och på sommaren på 23 grader. När du vandrar längs strandkanten eller ger dig ut i det mäktiga landskapet kommer all oro och alla tankar på vardagen att försvinna. Oavsett om det är äventyr eller lugn och ro du söker blir du garanterad en helgjuten upplevelse på Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera och El Hierro.

Av vulkaniskt ursprung

När du hör namnet Kanarieöarna kanske du kommer att tänka på Teide på Teneriffa, den tredje högsta vulkanen i världen, men alla öarna är faktiskt av vulkaniskt ursprung. Den uråldriga och gåtfulla naturkraften har gett dem en särpräglad skönhet.
CNär lavan vällde fram ur jorden och skapade öarna bildades spetsiga toppar och stora kratrar fyllda med liv, berg i geometriska former och djupa raviner, fantastiska stränder och en havsbotten utan motstycke … De fascinerande formationerna är ibland klädda i grönt, ibland nakna likt ett månlandskap, men alltid lika lockande att besöka.

Nöjen och avkoppling

Kanarieöarna har ett högklassigt och varierat hotellutbud, och vare sig du väljer att tillbringa natten på en stor anläggning vid havet eller på ett litet hotell på landsbygden blir du så väl omhändertagen att du återvänder hem från semestern som en ny människa.

Att njuta av semestern är inte svårt med så mycket att välja mellan på nära håll: golfbanor, skogar och vandringsleder, museer, shoppingcenter ...

Vilken slags semester du än längtat efter hittar du det du söker på Kanarieöarna.

Tryggt och nära

Kanarieöarna är ett paradis på bara några timmars avstånd från Europas storstäder med flyg, så det tar inte lång tid förrän du har lämnat regnet bakom dig och kan njuta av den kanariska solen. Att öarna är en del av EU innebär många fördelar: en väl utbyggd infrastruktur och service och tryggheten i att kunna använda euro och det europeiska sjukvårdskortet, EU-kortet, överallt.

Unika landskap

Kanarieöarna är en av de geografisk zonerna i världen med störst biologisk mångfald. Landskapet är mycket varierat på de sju öarna: sanddyner, skog och vulkaner, men framförallt stränder. Stränder med svart, vit, guldgul eller röd sand, orörda stränder eller stränder för turister, stränder där man kan utöva sporter eller bara ligga och slappa på. Stränderna sträcker sig längs 25 mil av kusten och

lockar och överraskar med sina färger och attraktioner.

Sola, besöka det mäktiga Teide, bege sig ut i naturen, spela golf, roa sig på en temapark … På den här ön finns något för alla att göra!

Mer information

Gran Canaria är som en kontinent i miniatyr som förutom naturskyddsområden som Dunas de Maspalomas har ett stort nöjesutbud och anläggningar för hälsa och välmående.

Mer information

Lanzarote förefaller stigen ur en annan värld. Vill man besöka ett månlandskap utan att lämna jorden är Timanfaya nationalpark rätt utflyktsmål.

Mer information

Vit sand och turkost vatten Hela Fuerteventura är som en vidsträckt strand, ett paradis för dem som älskar vågor och vind.

Mer information

Här kan du bli ett med naturen bland vulkaner och urskog och förundras över alla stjärnor som syns på natthimlen.

Mer information

Tusenåriga frodiga skogar och djupa raviner som mynnar ut i havet vid stränder med svart sand. En trolsk och sagolik ö.

Mer information

Den minsta ön är en lugn oas. Dyk ned i det kristallklara vattnet och njut av tystnaden och skönheten under ytan.

Mer information