SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Nöjen vid havet

Stränder med svart eller guldgul sand, öde eller avsedda för turister …
Det finns inget som att ligga utsträckt i sanden och njuta av solen och havets brus. Eller det kanske det gör?

Man måste inte hålla sig på land på semestern. Det finns mängder av alternativ om du vill känna havets salta stänk – du kan vada ut och hälsa på djuren i vattnet, åka en tur med båt eller vattenskoter eller låta vinden föra dig fram över vågorna. Alla alternativ är bra så länge de är säkra, och på Kanarieöarna hittar du professionell utrustning och personal som hjälper dig i varje ögonblick.

Nu börjar det roliga!

Sist i vattnet
är en badkruka!

Vad vore en dag på stranden utan ett ordentligt dopp? På Kanarieöarna svalkar man sig gärna i havet efter en stund i solen, eftersom vattentemperaturen ligger på cirka 20 grader året runt.

Välbehaget sprider sig i hela kroppen när man simmar i det turkosa vattnet. Här är några av de stränder och naturliga bassänger där du kan uppleva det.

En hel värld
under havsytan

Sätt på dig cyklop, snorkel och simfenor. Det är dags att titta närmare på alla de livliga havsdjuren i Atlanten. Det är roligt och avkopplande att snorkla en stund under en dag på stranden, och du behöver inte ta med dig något själv – det finns utrustning av hög kvalitet att hyra på många platser längs kusten.

Sol, vind
och vatten

Vem har inte drömt om att få glida fram på vågorna på en surfbräda någon gång?

Om du lockas av surfarlivet har du kommit till rätt ställe! Tack vare det milda klimatet kan du året om gå kurser i surfing, bodyboarding och paddelsurfing och hyra egen utrustning. Tack vare passadvindarna är Kanarieöarna också idealiska för kitesurf och vindsurfing.

Kasta dig
ut i äventyret!

Kanarieöarna har vulkaniskt ursprung, och den topografi som magman skapat är ännu mer spektakulär sedd från havet. I kajak kan du nå annars otillgängliga grottor och vikar och kan njuta av solen och havet på ett helt nytt sätt.

Men vill du hellre känna vinden i ansiktet och en obeskrivlig frihetskänsla kan du hyra en vattenskoter och plöja fram genom vågorna i full fart.

Delfiner
och valar

I vattnet runt Kanarieöarna kan du få se så många som 26 olika valarter. Möjligheten att få se arter som delfin, kaskelot och fenval påverkas av många faktorer, men på Kanarieöarna är chanserna att sikta dem mycket goda, eftersom flera kolonier lever där permanent. Om du vill göra en båtutflykt i denna enastående miljö ska du välja en båt med märkningen “Barco Azul”, en garanti för att djurens välbefinnande respekteras. Var uppmärksam på att det varken är tillåtet att mata djuren eller bada tillsammans med dem under de här utflykterna.

Terrasser
vid havet

Efter en middag med havsutsikt är det dags att ge sig ut i nöjeslivet: de loja eller aktiva dagarna på stranden följs av förtrollande, upplevelserika nätter. På Kanarieöarna kan du ta dig ett glas vid strandpromenaden eller en svängom på en dansbana under bar himmel alla dagar om året tack vare det behagliga klimatet. Nattlivet är i full gång … när är det dags att gå hem?