La Galga

En lantgård och en laurisilvaskog

På nordöstra La Palma ligger intensivt gröna kullar och odlingsmark på branta och frodiga bergssluttningar. Mellan dem ligger lantgården La Galga. Det är ett viktigt jordbruk där man fortfarande ägnar sig åt ett tålamodsprövande och ansträngande jordbruksarbete för att skörda frukten i ett landskap som är otroligt vackert tack vare sina terrassodlingar. Mycket nära gården ligger laurisilvaskogen Cubo de La Galga som man inte får missa.

La Palmas traditionella arkitektur

Lantgården La Galgas läge mellan kullar och klippor har varit gynnsamt för spridningen bland olika invånargrupper. Den lilla och lugna kärnan omger skyddshelgonet San Bartolomés kyrka. Kyrkan är ett litet kapell byggt i en stil som är typisk för La Palma: tegelpannor, vitrappade stenväggar och träbalkonger – precis som många av husen på lantgården. Om man blir hungrig kan man i byn avnjuta goda rätter med grillat kött.

Public transport
Shop/shopping
Localidad
Puntallana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
5
9
262
10045