SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

7

noter

för 7 öar

Det är väl känt att omgivningen påverkar livet i samhällena och präglar de konstnärliga och musikaliska uttrycken. Det är därför inte förvånande att Kanarieöarna har en stor musikalisk rikedom och mångfald. Öarnas skilda landskap, där var och en av de sju öarna är en plats för inspiration, har inte bara givit upphov till olika musikaliska stilar och folkliga danser, utan också till en av de stora tenorerna, Alfredo Kraus.

Som överallt i världen har musiken också varit en drivkraft på öarna för att skapa band mellan människorna och förena dem vid olika tidpunkter i livet, vid plöjning och tröskning av fälten, ranchos de ánimas (sång av religiösa brödraskap) vid vissa ceremonier och danser som folía, isa och malagueña.

Så när du frågar dig hur du skulle kunna lära känna kulturen på Kanarieöarna bättre, blunda och lyssna.

/

Traditionens

rytm

Den traditionella musiken på Kanarieöarna är resultat av flera olika kulturella influenser, europeiska och amerikanska, som har berikat den musikaliska kulturen under historiens gång, utan att glömma bort de bevarade rytmerna från urinvånarna.

Musiken på öarna har dock med tiden utvecklat sin egen personlighet. Den ger uttryck för folkets mångfald och har på detta sätt gett upphov till en mycket mer varierad stil än inledningsvis.

/

Traditionell

sång och dans

från varje ö

El Hierro

Baile del Vivo, Tango Herreño och Baile de la Virgen

Teneriffa

Lo Divino Santo Domingo och Tango de la Florida

La Palma

Sirinoque, Aires de Lima och Baile del trigo

Gran Canaria

Mazurca, Endecha och Aires de Lima

La Gomera

El Tajaraste eller Baile del Tambor

Fuerteventura

Polca. Siote och Berlina

Lanzarote

Sorondongo och La Zaranda

/

Musik

för dina öron

hela året

Föreställ dig en plats där du förenar dig med musiken. Föreställ dig att njuta av ljudet och kunna återuppleva dessa intryck när som helst under året. Konserter, opera, festivaler med klassisk musik, hörsalar och en oändlig musikkultur.

Sluta nu att tänka på den där platsen och upptäck Kanarieöarna, en solfjäder med möjligheter i världens bästa klimat, där du kan njuta av bra musik 365 dagar om året.

/

Internationell

festival

Kanarieöarnas internationella musikfestival har – efter att ha erbjudit utmärkta konstnärliga kvaliteter i mer än 30 år – konsoliderat sig som en internationell referent för festivaler med klassisk musik med orkestrar från hela världen. Den går av stapeln i januari och februari varje år och inleder därmed de musikaliska aktiviteterna i Europa, något som endast är möjligt på Kanarieöarna tack vare de jämna temperaturerna under hela året.

Se evenemang
/

Auditorium

Alfredo Kraus

Detta auditorium – också känt som auditoriet i Las Palmas de Gran Canaria – bär namnet Alfredo Kraus, den mest internationella och av den breda publiken mest älskade tenoren från Kanarieöarna, som tack för hans arbete i musikens värld. Byggnaden är ritad av arkitekten Oscar Tusquets och uppförd på en grund av vulkaniska bergarter. Den har en yta på 16 750 m2, fördelad på 25 salar, och är plats för några av konserterna inom ramen för Kanarieöarnas internationella musikfestival.

/

Auditorium Adán Martín,

Teneriffa

Detta auditorium hette tidigare helt enkelt Teneriffas auditorium, medan dess nuvarande namn ger heder åt Kanarieöarnas tidigare regeringschef. Han fick denna hyllning efter att ha främjat dess uppförande, när han tjänstgjorde i ordförandeskapet för Teneriffas kommunsammanslutning. Auditoriets imponerande utformning, i händerna på arkitekten Santiago Calatrava, kommer att göra dig mållös. Samma sak gäller dess program, som erbjuder konserter med musik av olika slag liksom föreställningar med annan scenkonst.