SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Museo de la Ciudad y el Mar

Museo de la Ciudad y el Mar på Gran Canaria
Museo de la Ciudad y el Mar på Gran Canaria
Museo de la Ciudad y el Mar på Gran Canaria

Stadens historia och dess relation till havet

Museo de la Ciudad y el Mar finns inuti Castillo de Mata, en historisk plats som utgjorde en del av försvarssystemet som ligger nära kvarteret Triana på Las Palmas de Gran Canaria. Muséet erbjuder besökaren kunskap om mer än fem sekels historia och lägger särskild betoning på den nära och fortlöpande relationen till havet. Det är ett mycket rekommenderat besök som ger möjlighet att lära sig lite mer om historien för öns huvudstad. Museet ligger i en utmärkande byggnad som förklarats som nationellt artistiskt monument – en sann juvel som staden kan stoltsera med.

Ett viktigt kulturutrymme i huvudstaden

Installationerna i Castillo de Mata har totalrenoverats och utgör ett viktigt kulturutrymme på Las Palmas de Gran Canaria. Historiskt utgjorde Castillo de Mata en del av försvarsmurarna och hade en mycket viktig roll under försvaret mot attackerna från kända pirater. Detta museum är en mycket praktisk plats för att komplettera utbildningen på skolorna runt omkring. Du behöver inte betala inträde för att lära känna staden historia från 1400-talet och framåt, och det erbjuds även guidade besök för grupper. Detta måste dock bokas i förväg.

Isla Gran Canaria

For the latest available information about opening hours, reservations, locations and contact details, see the official website.

GÅ TILL WEBBEN
sí

sí

sí

DISCOVER