SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Tolkningscentrumet Los Molinos – Tiscamanita

Tolkningscentrumet Los Molinos på Fuerteventura
Tolkningscentrumet Los Molinos på Fuerteventura
Tolkningscentrumet Los Molinos på Fuerteventura

Lär dig om bearbetningsprocessen av gofio canario

Tolkningscentrumet Los Molinos ligger i en traditionell byggnad i byn Tiscamanita, mitt på Fuerteventura. Invid muséet finns en upprustad väderkvarn av stort intresse. I detta tolkningscentrum ges möjlighet att lära känna kulturen som skapades runt födan ”gofio”, som under många sekel var det bästa medlet för att bekämpa hungern på ön. Ett angenämt besök som erbjuder en resa genom väderkvarnarnas historia och möjlighet att lära känna bearbetningsprocessen för den autentiska ”gofio canario”.

Lyssna på ljudet till en manuell kvarn

När du kliver in i muséet hör du ett mycket säreget brus som kommer från den manuella kvarnen som maler majs. Det är fascinerande att se hur den traditionella väderkvarnen, tillverkad med sten, lera och kalk, fungerar och även få lära känna kvarnhuset som består av en byggnad, ett torn och maskiner. Tolkningscentrumet Los Molinos berättar om olika sätt att utvinna mjöl från korn och dessutom finns det informationsskyltar, diagram och olika ritningar på kvarnar som gör det möjligt med en bättre förståelse av deras funktion.

Isla Fuerteventura

For the latest available information about opening hours, reservations, locations and contact details, see the official website.

GÅ TILL WEBBEN

DISCOVER