SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

La Atalayita

La Atalayita på Fuerteventura
La Atalayita på Fuerteventura
La Atalayita på Fuerteventura

Bestig toppen på La Atalayita

Byn La Atalayita ligger i dalen Pozo Negro på den östra delen av Fuerteventura. Den arkeologiska lämningen går tillbaka till öns ursprungsinvånare kallade “mahos” eller “majos”. Idag ges besökarna på Tolkningscentrumet möjlighet att uppleva byggnationer med mer än sex sekel på nacken. Det är fascinerande att få lära känna denna orts historia som var en tillflyktsort för såväl nattlig vila med skydd mot naturens krafter som gömställe vid attacker. Det rekommenderas att man tar sig hela vägen upp på toppen för att ta del av den extraordinära panoramavyn som erbjuds där uppe.

Utställningsområde för att lära känna dess historia

La Atalayita erbjuder 1200 m2 autentisk historia. Det är en stor yta beståendes av 115 byggnationer och det finns även ett utställningsområde där besökarna ges möjlighet att lära sig mer om hur livet på orten har utvecklats längs historien. Det rekommenderas att använda en av broschyrerna som finns att tillgå i lokalerna. I dessa beskrivs de olika typerna av byggnader som du kommer att besöka, vilket är mycket praktiskt under rundvandringen i byn för att verkligen förstå dess historia på djupet.

Isla Fuerteventura

For the latest available information about opening hours, reservations, locations and contact details, see the official website.

GÅ TILL WEBBEN
sí

sí

DISCOVER