SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

ÖN

FUERTEVENTURA

Strändernas ö
Mer än 15 mil av stränder för att njuta av solen och lugnande havsbrisar som får dig att känna dig som om du var i paradiset.
OST
MED URSPRUNGSBETECKNING
Och mellan strandvistelserna är ett stopp i någon av stadens ysteri obligatoriskt. Prova någon av de utsökta och ursprungsmärkta ostarna.
WINDSURFINGENS
PARADIS
De långa och soliga dagarna, de friska vindarna och de nästan två meter höga vågorna har gjort windsurfing och kitesurf till en av öns traditioner.
BIOSFÄRRESERVAT
Det oändliga vulkanlandskapet och de rena stränderna har heller inte gått UNESCO obemärkt förbi. 2009 utsågs hela ön till ett biosfärreservat.
Välkommen Till Fuerteventura
När du kommer hit möts du av en orörd kustremsa med smaragdfärgat vatten och vit sand. Mer än 15 mil av stränder i solen och lugnande havsbrisar som får dig att koppla av och känna dig som om du var i paradiset. Tack vare det och öns fantastiska vulkanlandskap är det inte förvånande att den har utsetts till biosfärreservat.

Om du blundar och sedan öppnar ögonen blir du en ny människa. Det är ett bra tillfälle att ta en bräda och glida fram på det kristallklara vattnet. Men du kan även utforska byarnas kokkonst om du hellre känner för det. Då kan du bland annat prova på fisken pejines, skrynklig potatis eller ost med ursprungsbeteckning.
/
Mer än 15 mil
av otroliga stränder
Ön Fuerteventura är helt och hållet sand och hav. Den har olika sorters vidsträckta och paradisliknande stränder. Därför kan du alltid välja strand efter vad som passar bäst för dagen. Du kan ägna dig åt vattenaktiviteter, tänka på annat genom att promenera längs en orörd strand, avnjuta färsk fisk från närområdet eller helt enkelt sitta och titta på en vacker solnedgång. För 15 mil stränder ger mycket att välja på.
/Detta får du inte missa/