SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Kanarieöarna

från luften

Kanarieöarnas privilegierade läge och det utmärkta klimatet gör att du med endast några timmars restid från Centraleuropa finner en av de renaste och vildaste miljöerna på hela kontinenten. De tusenåriga lummiga skogarna, de spektakulära vulkanerna, paradisstränderna med vit sand och de imponerande kustklipporna ger, tillsammans med de små byarna och de traditionella husen, en helhet full av kontraster och stor skönhet. Och ännu mer om man ser den från luften.

Det finns olika alternativ på Kanarieöarna om du vill ta del av den särpräglade geografin från luften. Följ med en luftballong och känn öarnas oändlighet från luften, eller ett mindre flygplan, och se, i ett enda slag, de dramatiska kontrasterna hos öar fulla av liv.

/
Lanzarote
mot en annan planet

La Geria är ett av Lanzarotes mest speciella och överraskande områden. Kontrasten mellan den svarta vulkaniska jorden och det intensivt gröna hos vinstockarna skapar ett visuellt skådespel som för dig till en annan värld.

/
Fuerteventura
paradisliknande omgivningar

När tidvattnet stiger täcker det vissa delar av Puertito de LobosFuerteventura och bildar naturliga ansamlingar av kristallklart vatten. Det är det perfekta ögonblicket för att se det från luften.

/
Gran Canaria
en grön mantel

I området Anden VerdeGran Canaria löper flera stigar som är ett utmärkt val för att upptäcka den lokala naturen. Men om du har möjlighet, ta en tur i luften där du i ett enda slag kan njuta av synen av vild natur som mynnar ut i en plötslig rad av kustklippor.

/
Teneriffa
att upptäcka oåtkomliga trakter

Det bästa stället för att se Teneriffa ovanifrån är över naturparken Anaga, där du kan beskåda imponerande klippor och upptäcka gömda badplatser som bara kan ses från luften.

/
La Gomera
musik för synen

De här speciella vulkaniska kustklipporna i form av en orgel kan bara ses tydligt från luften eller havet. Och du kan bara se hela omfattningen av den här märkliga formationen om du flyger över La Gomera, som överraskar med sina exakta geometriska former Vallehermoso.

/
La Palma
simmande bland molnen

Himlen är den bästa utsiktspunkten för att se det molnhav som fuktiga morgnar skapas vid Caldera de Taburiente. Det är bara uppifrån som man kan se det praktfulla lagret av dimma som koncentreras vid väggarna på den populäraste kratern på La Palma.

/
El Hierro
ovanför vulkanerna

Den bästa utsikten från luften av El Hierro finns i området Verodal och Faro de Orchilla, där man kan se de spektakulära vulkaniska ravinerna som finns i området och som utan rädsla sträcker sig ut över havet.