SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

KANARIEÖARNAS

ANDRA SIDA

Förutom att njuta av ett utmärkt klimat, paradisstränder eller en fantastisk natur har Kanarieöarna gott om traditioner och kulturella högtider som inte har förändrats på hundratals år. Det här är en aspekt av öarna som allt fler besökare uppmärksammar och genom vilken du kan upptäcka lite mer av kulturen på Kanarieöarna.

Bli del av de folkliga festerna, bli bekant med glöden i de religiösa högtiderna, rör dig till tonerna av de traditionella danserna och avsmaka produkter som är typiska för varje region. Så lär du känna Kanarieöarna på djupet.

/

TRADITION

OCH RELIGION

Under årens lopp har religionen och kulturen haft starka band till Europa. Det är därför inte förvånande att några av de mest färgstarka högtiderna har anknytning till det heliga. Högtiderna är öppna och välkomnar alla besökare med glädje.

Nedfärd
av Virgen
de los Reyes

El Hierro

El Hierro firar den här omtyckta högtiden den första lördagen i juli vart fjärde år. En färgstark procession, till vilken dansare från varje by ansluter sig allteftersom den förflyttar sig från Dehesa de Sabinosa till huvudstaden Valverde.

Högtid i samband
med nedfärden av Virgen
de las Nieves

La Palma

Vart femte år, på ön La Palma, firas den här högtiden som har förklarats vara av nationellt turistiskt intresse. Missa inte dvärgarnas dans! De dansar hela natten till rytmen av polkan Recova längs med gatan Real tills de i gryningen når Barco de la Virgen.

Se evenemang>

Nedfärd
av Virgen
de Guadalupe

La Gomera

Den här högtiden firas vart femte år. Om den sammanfaller med ditt besök på La Gomera kan du bli vittne till en procession till havs där Virgen de Guadalupe ledsagas av fiskebåtar, från sin helgedom i Puntallana till öns huvudstad. De år när någon nedfärd inte sker firas en oktoberfest med en procession i omgivningarna kring jungfruns helgedom.

Se evenemang>

Corpus Christi
i La Orotava

Teneriffa

Under högtiden Corpus Christi promenerar tusentals besökare längs med gatorna i La Orotava, som är täckta med färgstarka täcken av blommor och sand. Du får inte missa det fantastiska täcket på stadshustorget, gjort av naturlig sand från Teides nationalpark.

Se evenemang>

Grenen
i Agaete

Gran Canaria

I Agaete på Gran Canaria samlas tusentals personer den 5 augusti varje år med en mindre gren i handen. De dansar samtidigt som de skakar grenen för att be om regn, tills de kommer till helgedomen Virgen de las Nieves. Om ditt besök i byn sammanfaller med den här högtiden är du välkommen bland figurerna med stora papphuvuden, ”papahuevos”, som går först i tåget.

Se evenemang>

Högtid för Virgen
de la Peña

Fuerteventura

Det här är en av de äldsta högtiderna som firas på Kanarieöarna. Den viktigaste händelsen, den religiösa folkfesten, äger rum till ära för “La Peñita”, ett kärleksfullt tilltal som invånarna på Fuerteventura använder om sin beskyddare. Musik och mat från ön följer med vallfarten till helgedomen.

Se evenemang>

Folkfesten
Los Dolores

Lanzarote

Lanzarote klär upp sig i sina bästa typiska festkläder för att fira den här festen till ära för Virgen de los Dolores. Pilgrimsfärden börjar i gryningen och från många platser på ön. Man möts i Mancha Blanca, just vid den plats där jungfrun gjorde sitt underverk: hon stoppade lavan från Timanfaya.

Se evenemang>

Om du vill hålla dig informerad om allt som händer på Kanarieöarna, dag för dag, gå till vår kalender.