SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här
10 skäl till att njuta...
THE WARMEST - Welcome Ever
Vi välkomnar dig till ditt naturparadis – utan att lämna Europa.
På Kanarieöarna är allt förberett
för att ta emot dig med det bästa klimatet året runt.
1
Kilometer med lugn
Åtta öar med mer än 1 500 kilometer kust för att njuta av maximalt lugn. Fler än 500 stränder av alla typer och i alla färger: med mjuk sand i gyllene, röda, svarta toner, och såväl orörda som stads-, nudist- och familjestränder ... Och alla är de perfekta för att slappna av och koppla bort.
2
40 % skyddade naturområden
40 procent av Kanarieöarna är skyddade områden: 4 nationalparker, 7 biosfärreservat, 3 marinreservat och fler än 3 000 inhemska arter. En imponerande natur som ger möjlighet att njuta av vulkanlandskapen, de tusenåriga skogarna, paradisstränderna, spektakulära branter, naturliga bassänger, vattenfall, hav fyllda med liv och självklart en ren och skyddad himmel.
3
Förbindelser med hela världen
Kanarieöarna är ett naturparadis i Europa med perfekta förbindelser med hela världen. Det finns 8 flygplatser, varav de flesta har direktflyg till de största städerna i Europa och komplett infrastruktur med alla former av tjänsteutbud enligt europeisk standard. Bland annat ett betydande kommunikationsnät och sjukvårdssystem av första klass.
4
En medveten befolkning
På Kanarieöarna är det obligatoriskt med munskydd och invånarna är medvetna om hur viktigt det är att följa säkerhetsåtgärderna för att bidra till att hålla nere smittalen med COVID-19 och förekomsten är mycket lägre än på andra håll. Faktum är att det är den autonoma region i Spanien med lägst förekomst av COVID-19 och där sjukvårdskrisen har hanterats snabbt och effektivt, vilket har gjort det möjligt att det är den enda regionen i Spanien utan begränsningar i rörelsefrihet. Mer information om säkerhetsåtgärderna på Kanarieöarna mot COVID-19: här.
5
Säkerhet för alla
För att garantera allas säkerhet är det nödvändigt vid ankomsten till boendet att visa upp ett intyg på PCR-test för pågående infektion med negativt resultat. Provet ska ha tagits senast 72 timmar innan ankomst. I de exceptionella fall då man kan bli smittad under en vistelse erbjuder Kanarieöarna en specifik sjukförsäkring för COVID-19. Den täcker sjukvårdskostnader och eventuella ytterligare kostnader om man behöver ändra på resplanerna.
6
Världens första laboratorium i turistsäkerhet
I syfte att garantera alla turisters och lokalbefolkningens hälsosäkerhet, har Kanarieöarna skapat Global Tourism Safety Lab. Detta initiativ samlar de bästa säkerhetsprotokollen i världen, och beaktar alla etapper och tjänster anknutna till en turists upplevelse på våra öar: flygplatser, hotell, restauranger och barer, transport, handel, sportaktiviteter ... Alla tjänster har validerats enligt specifika arbetsprotokoll som bidrar till att erbjuda en komplett och säker turistupplevelse.
GLOBAL TOURISM - SAFETY LAB
7
100 års erfarenhet
Kanarieöarna har över 100 års erfarenhet av att ta emot turister: de utgör en referens i världen när det kommer till turism och högsta förtroende. Dessutom har branschens enastående professionalism gjort öarna till ett ledande turistmål med stor anpassningskapacitet som snabbt och framgångsrikt har integrerat nya arbetsprotokoll.
8
Världens bästa klimat
4 800 soltimmar om året med ett exceptionellt klimat. Den jämna och behagliga temperaturen 365 dagar om året ger möjlighet att njuta av en mycket mild och solig vinter och varma somrar men utan tryckande hetta. Det är alltid ett bra tillfälle att resa till öarna och ta sig ett dopp på stranden!
9
Åtta unika identiteter
Det geografiska läget kombinerat med att det historiskt har varit en plats där de stora upptäcktsresorna har stannat på sin väg förbi, har skapat en egen och särskild kulturell identitet. Den kanarieönska konsten, musiken, unika arkitekturen, traditionerna, de arkeologiska lämningarna från öarnas urinvånare ... Utan tvekan är Kanarieöarna en annorlunda plats med massvis att upptäcka.
10
Fusionskök
Det kanarieönska köket präglas av fusioner. De många olika kulturerna som har passerat öarna har lämnat sina spår i en unik gastronomi fylld med kontraster. Därför går det att njuta av allt från enkla rätter med högkvalitativa råvaror till överraskande och originella recept och restauranger med Michelin-stjärnor. Om man besöker Kanarieöarna och inte prövar maten, då går man miste om en vital del av upplevelsen.
Ta reda på mer om Kanarieöarna här