SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Restauranger
och guachinches
som kommer att överraska dig

Vad är du sugen på att äta idag? Låt dig överraskas av några av de tusental restaurangerna som finns på öarna… Våra öars stora mångfald gäller även för våra restauranger. Upptäck oförglömliga landskap när du njuter av saftiga upplevelser, oavsett om det är på en uteservering med havsutsikt, i en grotta eller på det oändliga antalet angenäma platser. Det finns något för alla!

Smaker med SUB

På Kanarieöarna njuter vi av världens bästa klimat. Därför är det inte konstigt att våra lokala ingredienser smakar så gott. Smakfulla frukter och grönsaker som potatis, bananer, tomater och pumpa odlas året om. Dessutom bidrar det tropiska klimatet till att exotiska frukter som papaya eller mango är så saftiga och smakrika. Och även Atlanten förser oss med ett antal inhemska fiskar som exempelvis vieja, cherne eller corvina.
Plátano de Canarias
(banan från Kanarieöarna)

Våra rätter

Utöver de typiska rätterna på öarna som gofio eller papas arrugadas, kännetecknas vår gastronomi av fusioner. Från ursprungsbefolkningen, guanches, till de vassa kockarna och Michelin-restauranger, många kulturer har passerat öarna och gett upphov till ett kök fyllt med kontraster, enkla tillredningar och med högkvalitativa ingredienser. Därför om du besöker Kanarieöarna och inte prövar vår gastronomi, missar du en stor del av upplevelsen.
Sallad från köksträdgården
Ostbricka
Stor skålsnäcka med mojo
Arvejas a la campesina (ärtgryta)
Avokado med skaldjursfyllning
Gryta med vattenkrasse
Vieja al horno (fiskrätt)
Ceviche av mero
Camarón soldado (räkor)
Grillad bläckfisk (calamares)
Stekt cherne
Grillad bläckfisk (pulpo)
Panerade kaninrevbensspjäll
Rostad killing
Griskind
Köttspett
Bienmesabe (dessert)
Pumpapannkakor
Fikon med getostskum
Varierade frukter

Gastronomiska
besök

Gå längs vinodlingarna medan du avnjuter det utsökta vulkanvinet. Besök en av våra ostfabriker för att se den traditionella tillredningsprocessen och ta vara på det fantastiska klimatet för att försvinna in i en av de många planteringarna. Om du vill veta hur en del av de bästa produkterna på Kanarieöarna skapas, då ska du bege dig till platsen där de produceras och se själv varifrån den utmärkta kvaliteten kommer.