Viktig information: Kanarieöarna är öppna för turism

Viktig information: Kanarieöarna är öppna för turism

25-Maj-2020

Kanarieöarna inleder vägen mot det ”nya normala”

Kanarieöarna är en av de minst drabbade regionerna i Europa och världen. Härifrån vill vi skicka dig en uppmuntran och optimism. Vi arbetar hårt med att öppna platsen på nytt för att du ska kunna
resa med 
maximala säkerhets-, hygieniska och kvalitetsförhållanden.

På denna sida erbjuder vi uppdaterad information om det aktuella läget på var och en av våra öar.


Just nu råder det undantagstillstånd i Spanien (RD 463/2020). Men trots det pågår övergången till det ”nya normala”. Den sker gradvis i hela landet i fyra faser om två veckor vardera, och inleddes den 4 maj.


Med tanke på den låga förekomsten av COVID-19 på Kanarieöarna befinner sig alla öarna i fas 2, och ligger därmed före resten av landet, precis som i den föregående fasen.

Tillåtna aktiviteter i vardera av faserna:

Fas 2

Restauranger, stränder och kultur öppnar på nytt (Alla Kanarieöarna)

 • Stränderna öppnar. Man får sola och bada men alltid med två meters säkerhetsavstånd och i grupper på högst 15 personer. I en del kommuner får man inte använda duschar eller fottvätt och det införs en besöksgräns.
 • Simbassänger öppnar. Med förbokad tid och högst 30 % av den normala kapaciteten.
 • Det är tillåtet att öppna inomhus i barer och restauranger upp till 50 % av den normala kapaciteten och när åtgärder för fysisk distans är garanterade samt endast med bordsservering och/eller för avhämtning.
 • Biografer, teatrar, auditorier och andra liknande lokaler med ”tilldelad plats” och en publikgräns begränsad till 50 % av den vanliga.
 • Det är tillåtet att besöka monument, muséer, utställningshallar med en publikgräns begränsad till 50 % av den vanliga.
 • Det är tillåtet med aktiv turism och natur med familj och vänner i grupper upp till 20 personer.
 • Det är tillåtet att hålla konserter och kulturella evenemang inomhus med en publikgräns begränsad till en tredjedel av den vanliga. Om det är utomhus är det tillåtet med upp till 500 personer, under förutsättning att alla sitter ned.
 • Det är tillåtet att cirkulera fritt på varje ö, förutsatt att man följer säkerhetsåtgärder, håller fysiskt avstånd på minst två meter och god hygien samt igrupper på högst 15 personer. Gränsen gäller inte för de som bor tillsammans. Det finns ingen möjlighet att resa mellan öar, med undantag för mycket specifika skäl.
 • Köpcenter öppnar på nytt, men utan tillträde till gemensamma utrymmen och med en besöksgräns begränsad till 50 %.

Fas 3

Större rörlighet (snart)

 • Restriktioner kring rörlighet mjukas upp (med skyddsåtgärder: ansiktsmasker, säkerhetsavstånd ...).
 • Detaljhandeln kan öka sin kapacitet till 50 % (under förutsättning att det finns två meters avstånd mellan människor).
 • Begränsningar gällande gränsen för antalet personer i barer och restauranger mjukas upp.

Vad behöver du veta om du ska resa till Kanarieöarna?

Fram till den 1 juli måste alla internationella resenärer som kommer till Kanarieöarna sitta i karantän i 14 dagar i sitt boende, och får endast lämna det för att köpa nödvändiga produkter, uppsöka sjukvård eller vid force majeure. I nuläget får endast medborgare och bosatta, diplomater och konsulatspersonal samt de som kan visa på force majeure komma in i Spanien.

Vidare har EU meddelat att man kommer hålla gränserna stängda till den 15 juni och begränsar de till absolut nödvändiga resor, men man ser över framtida åtgärder för att få igång turismen med maximal säkerhet.

Rekommendationer för god hygien

Lavamanos

Tvätta händerna ofta med vatten och tvål eller handsprit

Toallitas

När du hostar eller nyser ska du täcka mun och näsa med näsdukar som du sedan slänger

Distancia de seguridad

Håll ett socialt avstånd på minst 1,5 meter med andra personer som du inte bor med (med eller utan symtom)

Barbijo

Det är obligatoriskt med munskydd i kollektivtrafiken, på alla offentliga platser inomhus och även utomhus när det inte går att garantera ett minsta avstånd på 1,5 meter.

Om du får symtom ska du ringa till:

900 112 061

Fiebre

Feber

Tos

Hosta

Falta de aire

Andningssvårigheter