SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Casa de Los Balcones

Casa de los Balcones Turistattraktioner på Teneriffa
Casa de los Balcones Turistattraktioner på Teneriffa
Casa de los Balcones Turistattraktioner på Teneriffa

En historisk juvel med snidade träbalkonger och en kanarisk innergård

Mitt i La Orotavas historiska stadskärna på norra Teneriffa ligger en byggnadsjuvel från 1600-talet vars snidade träbalkonger som har smyckats med blommor drar åt sig alla blickar. Inuti upptäcker besökare en vacker kanarisk innergård som är omgiven av typiska hantverk från Kanarieöarna, allt från vinframställning till hålsömnad och korgflätning. I de olika rummen kan man lära sig hur man tillverkar de traditionella produkterna för hand och ta reda på mer om hur livet såg ut för två hundra år sedan.

Lär känna traditioner i ett kanariskt herresäte

Mittemot Casa de los Balcones kan man besöka Casa del Turista som har en imponerande utsikt över Teide från gården. Här kan man även se prov på de berömda sandmattorna som framställs varje år under La Orotava-festivalen. Bredvid dem ligger det imponerade Casa Lercaro som inhyser ett berömt café och en restaurang. Det är en perfekt plats för att koppla av och bara insupa atmosfären.

Isla Tenerife

For the latest available information about opening hours, reservations, locations and contact details, see the official website.

GÅ TILL WEBBEN

DISCOVER