SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här
···

Tenerife

Under den
stora vulkanens
skugga

···
Se video Vandringsleder Tenerife
DEN KANARIEÖNSKA ÖGRUPPEN

Efter sex timmars rutt når vi Spaniens högsta topp och där, på nästan 4 000 meters höjd, kan vi se skuggan från världens tredje högsta vulkan då den sträcker ut sig över ön och ut i havet.

TEIDES RAVINER

Roque Cinchado är antagligen, tillsammans med Teide, det naturelement som fotograferas mest i detta imponerande naturområde. Efter detta obligatoriska stopp inleder vi rutten längs Montaña Blanca, i hjärtat av nationalparken Parque Nacional del Teide, där vi längs ett stort nätverk med vandringsleder kan skåda vulkanens skönhet. Vi tar led nummer 7 i riktning mot Mirador de La Rambleta, för att nå hela vägen upp.

REFUGIO DE ALTAVISTA

Längs samma vandringsled når vi Refugio de Altavista, Spaniens högst belägna vandrarhem, på 3 270 meters höjd. Det tar cirka 4–5 timmar att nå hit, men det är mödan värt. Vi lämnar det bakom om oss för att fortsätta de sista 2 timmarna till kratern.

TEIDES TOPP

Vi befinner 3 720 meter över havet. Jag har bestämt mig för att se skuggan från Teide vid solnedgången och landskapet är rent ut sagt majestätiskt. Jag blir förstummad.

ANTECKNA DETTA TIPS/REKOMMENDATIONER

- Du kan skåda Teides skugga såväl när solen går ned som upp.
- Ha med dig en jacka och vandringskängor, oavsett årstid. 
- Om du anländer samtidigt som kabinbanan är igång (fråga om tider enligt säsong), boka då tillstånd för att bestiga hela vägen till toppen i god tid i förväg.
- Om du vill nå hela vägen till kratern, då rekommenderar vi att du lämnar vandrarhemmet kl. 05.00-05.30 för nå dit innan soluppgången. Du måste även boka i förväg om du vill övernatta. Om du övernattar på vandrarhemmet och når toppen innan kl. 09.00, då behövs inget tillstånd för att bestiga kratern