SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här
···

La Palma

Molnhavet

···
Se video Vandringsleder La Palma
DEN KANARIEÖNSKA ÖGRUPPEN

Oavsett om du föredrar berg eller hav, ges du möjlighet att skåda båda högst upp på ön La Palma. Molnhavet är ett spektakel utan motstycke.

CASCADA DE LOS TILOS

Los Tilos, förklarat som biosfärreservat av UNESCO, är en explosion med biomångfald som gör dig förälskad redan vid första ögonkast. En ofarlig och lugn djungel, till vilken det verkar som om solens ljus aldrig nått. I denna primitiva och grönskande skog, som för miljoner år sedan var utspridd runt om på planeten, tar dig den cirkulära leden Nacientes de Marcos y Cordero (PR LP 6) till det majestätiska vattenfallet Los Tilos, även kallat “del Mulato”. Blunda och slappna av några sekunder med ljudet från vattnet. Du kan till och med ta dig under det om du känner för det!

ROQUE DE LOS MUCHACHOS

Vi tar av på en vandringsled (GR 131/ E7) med historiska rötter för att bestiga en led fylld med överraskningar. Vi stannar till för en av öns mest spektakulära vyer som vi kommer minnas länge. På denna plats, under en av världens renaste himlar, finns det astrofysiska observatoriet Roque de los Muchachos.

MOLNHAV

Vi når La Palmas högsta punkt för att beskåda molnhavets skönhet. Detta fenomen skapas genom kraften från passadvindarna när de krockar med öns sluttningar. Vindarna kommer fyllda med fukt och går över bergstopparna. Man blir sugen på att simma bland molnen, eller hur?

ANTECKNA DETTA TIPS/REKOMMENDATIONER

- Du kan besöka observatoriet såväl på dagen som kvällen, dock med förhandsbokning. Om du bestämmer dig för att bli kvar för att skåda stjärnorna, glöm då inte jacka och matsäck.
- Vandringsleden GR - 131 går över öns toppar och förenar vulkanrutten, Ruta de los Volcanes med bergsmassivet Caldera de Taburiente.