SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här
···

Lanzarote

Gå på
Mars

···
Se video Vandringsleder Lanzarote
DEN KANARIEÖNSKA ÖGRUPPEN

Känn dig som en utomjording. Vulkanlandskapet på ön Lanzarote är som taget ur en annan värld. En plats med mer liv än vad vi tror.

NATURPARKEN PARQUE NATURAL DE LOS VOLCANES

Naturparken Parque Natural de Los Volcanes är på gränsen mellan två skyddade områden: Parque Nacional de Timanfaya och Paisaje Protegido de La Geria. Ett överväldigande område med vulkanursprung som definierades med de senaste utbrotten. Kontrasten mellan tystnaden och knastret från mina kängor då jag vandrar längs lederna kan helt enkelt inte beskrivas. De två vulkanerna som jag besökte i parken var El Cuervo och La Colorada. Terrängen är ett utmärkt exempel på solid lava och småstensfält som kombineras med de olika lavarna som sprider ut sig. En plats med jordfärgade och gröna toner som transporterar dig till Mars.

LA GERIA

Det är otroligt att vandra längs denna säregna plats. Det skyddade landskapet Paisaje Protegido de La Geria sticker ut med hålen som finns nedgrävda i vulkangruset och där man planterar en vinranka i mitten. Vinet som man producerar, med skyddad ursprungsbeteckning, är internationellt erkänt för sin särskilda smak.

ANTECKNA DETTA TIPS/REKOMMENDATIONER

- Gå alltid där det är tillåtet.
- Om du gillar vin, ta då tillfället i akt och besök olika vingårdar som finns i området.