SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här
···

La Gomera

Den förtrollade
skogen

···
Se video Vandringsleder La Gomera
DEN KANARIEÖNSKA ÖGRUPPEN

I hjärtat av ön La Gomera gömmer sig en plats där jag har skrivit en saga med mina steg. Följ med mig in i grönskan i nationalparken Parque Nacional de Garajonay.

MONUMENTO NATURAL DE LOS ROQUES

Det som kallas för Monumento Natural de los Roques består av Roque de Agando samt roques Ojila, Carmona, Las Lajas och Zarcita. Roque de Agando är en av öns symboler och är hjärtat i vad som var en vulkan och som skulpterats naturligt av tidens tand. Man kan komma dit från samma GR-131.

NATIONALPARKEN GARAJONAY

Grönt och grönskande, i nationalparken Parque Nacional de Garajonay, finns ett av världens största och viktigaste exempel på laurisilva-skog. Det är en skog som består av olika växtarter som försvann från resten av världen för miljoner år sedan. Vi beger oss in i en skog som har allt som behövs för att kunna kallas en sagoskog. Den höga luftfuktigheten som orsakas av så kallat ”horisontellt regn” gör att träden alltid är täckta av mossa och lava. Tro mig i takt med att vi kommer längre in och med dimman som ligger längs vägen når du en drömlik plats.

ANTECKNA DETTA TIPS/REKOMMENDATIONER

- I parken finns det 18 markerade rutter. Vandringsleden 3 (Laguna Grande) är en cirkelformad väg och är bland de mest besökta med en låg svårighetsgrad som även passar de som inte är vana att gå mycket.
- Från samma park kan du nå den högsta punkten: Alto de Garajonay. En plats med otrolig utsikt över ön och La Palma, El Hierro, Tenerife och till och med Gran Canaria. På denna plats fylld av magi har man hittat arkeologiska lämningar som indikerar på att detta var en forntida offerplats.