SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här
···

Fuerteventura

Vågor
med hemligheter

···
Se video Vandringsleder Fuerteventura
DEN KANARIEÖNSKA ÖGRUPPEN

Vill du veta en hemlighet? Följ med mig, jag har upptäckt några grottor vid havsstranden som gör ön Fuerteventura till ett sant underland. Shhh… Berätta inte för någon.

BARRANCO DE LAS PEÑITAS

En liten klenod med en extraordinärt skön natur och stenar med omöjliga former samt granit som protagonist. Denna lilla lokala vandringsled på ön Fuerteventura (SL-FV 27), i Parque Rural de Betancuria, tar dig till ravinen Las Peñitas och hela vägen till flodinloppet för Río Palmas. Vår utgångspunkt är Buen Paso, på södra sidan och i riktning mot Vega de Río Palmas. Det första vi får syn på är en liten oas med kanariepalmer som är, om du inte visste det, en skyddad inhemsk art och mycket uppskattad som trädgårdsväxt. Efter halva vägen stöter vi på kapellet Virgen de la Peña, Fuerteventuras skyddshelgon. Vid slutet av rutten väntar en vattendamm.

EL PUERTITO DE LOS MOLINOS

Från byn Tefía tar vi leden GR 131/E3 och passerar vattendammen Las Parcelas tills vi når Puertito de Los Molinos, en autentisk by med bara några hus. En jordväg tar dig till högst upp på kullen. Det är en enkel led från vilken du kan skåda de kraftfulla vågorna som slår emot de imponerande stupen i svart basalt. Om du rundar kusten norrut når du stranden Jarugo.

CUEVA DE LOS MOLINOS

På den södra delen av ön gömmer sig ett antal grottor, bland dessa Cueva de Los Molinos eller Cueva Herminia. Dessa kan man besöka vid lågvatten. Denna säregna och vackra plats utgör en kontrast mot den svarta färgen på lavan som bildar denna kust. En plats för vykort ... och för foton.

ANTECKNA DETTA TIPS/REKOMMENDATIONER

- Innan du besöker grottorna se till att det är lågvatten och tillträd med försiktighet.
- Fuerteventura är ön med flest stränder, men det finns fortfarande 255 kilometer med vandringsleder för att njuta av ön på ett annat sätt.