SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här
···

El Hierro

Vindens
träd

···
Se video Vandringsleder El Hierro
DEN KANARIEÖNSKA ÖGRUPPEN

I detta äventyr ger jag mig upp på den utmanande vägen Camino de Jinama, och upptäcker hur passadvindarna har format helt unika träd på ön El Hierro.

JINAMA-VÄGEN

Om du är ute efter utmanande trecking, då är detta din led (PR EH8). Vägen, Camino de Jinama, ligger i orten La Frontera, mitt på ön El Hierro. Ursprungligen var Camino de Jinama en vandring som de som bodde på öns höga höjder gjorde på sin väg ned mot Valle de El Golfo för att byta mellan vinter- och sommarboende i jakten på det optimala klimatet för sina odlingar och boskap. Vi bestiger en brant längs dalen, Valle de El Golfo, genom det som var en jättekrater i en stor vulkan som rasade samman ned mot havet och på det sättet utformade denna otroliga dal. När vi nått kapellet Caridad, tar vi en paus för att observera den underbara utsikten ut över ön.

SÄVENBOM

Har du någonsin sett sneda träd? På den västra delen av ön växer Kanarieöarnas mest säregna sävenbom-träd. Passadvindarna har gett dessa träd otroliga former som bara måste ses. Vandringsleden PR EH9 tar dig till denna unika skog med en havsutsikt som kompletterar denna otroliga vy.

ANTECKNA DETTA TIPS/REKOMMENDATIONER

- Ha med dig ett par stavar längs vägen Camino de Jinama, eftersom det kommer att lätta på trycket på knäna.
- För ett unikt perspektiv av dalen Valle de El Golfo, rekommenderar jag Mirador de Bascos. Om du är ute efter ännu mer, kan du ge dig upp till öns högsta punkt: Pico de Malpaso, mitt på sträckan GR-131.