SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Sju öar, sju historier Sju öar, sju historier

På Kanarieöarna berättas varje dag tusentals unika och annorlunda historier. Tusentals och miljontals personliga upplevelser som gör öarna till en speciell plats full av oförglömliga ögonblick.

#7stories är ett konstprojekt vars syfte är att visa upp Kanarieöarna ur olika synvinklar. För detta har sju av de mest framträdande video tellers från plattformen Vimeo bjudits in att resa till Kanarieöarna och med hjälp av sina kameror fånga de här upplevelserna som gör varje ö till en oförglömlig plats. En personlig blick där regissörens känsla och sinnlighet spelar huvudrollen. Resultatet blev fantastiskt: sju audiovisuella skapelser, så olika och överraskande som öarna själva.
TUSENTALS
DELADE
KÄNSLOR
Filmerna spelades in under hösten och vintern 2013 och började spridas i början av 2014. Projektet blev en omedelbar succé i och med att två av de sju videorna klassificerades som Staff Pick (videor som rekommenderas särskilt av de yrkesverksamma på Vimeo). Efter lite mer än en vecka hade de visats mer än 500 000 gånger, och i slutet av året hade de setts av mer än en och en halv miljon användare. Alla kom att ingå i olika kanaler och resebloggar, tack vare den audiovisuella kvaliteten och det originella angreppssättet. Om du planerar en resa till Kanarieöarna, lägg några minuter på att se öarna genom ögonen på de här unga konstnärerna.

Lanzarote
GENOM LEA AMIEL
OCH NICOLAS LIBERSALLE

Det här kreativa paret imponerades så av landskapen och känslorna att de gav sin film namnet The Lanzarote Effect (Effekten Lanzarote). Ett återskapande av en magisk och tusenårig värld där allt är säreget: jorden, himlen, sedvänjorna och framför allt människorna på ön, som de ger sin hyllning.

Fuerteventura
GENOM ANDRO KAJZER

I det här bidraget från den slovenska regissören upplevs känslorna med hjälp av detaljer. Det är en video med en säregen rytm och en mycket arbetad estetik, där vattnet och vinden innehar huvudrollerna som element som definierar livet på Fuerteventura.

Gran
Canaria
GENOM RICK MEREKI

Rick Mereki tolkar ön Gran Canaria som en kalejdoskopisk skådeplats full av liv och intensiva känslor. Resultatet är en medryckande video med titeln Mirrorlapse.

Teneriffa
GENOM MATTY BROWN

Teneriffa är ett stort minne. Så presenterar Matty Brown ön i The Edge of Earth (Jordens ände), som en följd av tankar som frammanar minnet av hans resa på ön. Sju intensiva dagar som ger upphov till alla typer av känslor.

La Gomera
GENOM JUAN RAYOS

A Volcano in the Sea (En vulkan i havet) är en audiovisuell betraktelse om människans förhållande till sin miljö och sitt förflutna. En resa genom naturen och traditionen på La Gomera som utgår från individens ensamhet.

La Palma
GENOM
GUNTHER GHEERAERT

Med titeln Tales of Life (Livets ögonblick) gör upphovsmannen till den här videon en resa på en ö som han själv benämner som en plats för att gå vilse. Närhet, tradition och autenticitet är närvarande i den här tre minuter långa videon.

El Hierro
GENOM JEAN JULIEN

Bidraget från den här franska regissören är en nyskapande resa till det innersta på El Hierro. En video med en närvarande struktur och där folkloren, gastronomin och traditionerna är utgångspunkt för öns framtid, som representeras av barnen.